Carraro 1927 transparent

За кафе Carraro и още нещо

Сподели тази статия!

Нуждата от удоволствие е порив, който Caffe Carraro удовлетворява със своите уникални вкусови качества. Миксът от специално подбраните и сортирани зърна от Арабика и Робуста са в състояние да задоволят и най-капризните ценители на доброто кафе. Смелите и дръзки съчетания на аромати, които Carraro разработва и търси от поколения насам, не са плод на случайността. Професионални дегустатори непрекъснато опитват и разработват нови рецепти, чрез които търсят баланса и съвършенството на горещата напитка. Всекидневно те дегустират различни видове кафе в търсене на най-добрите сортови зърна, които след специализирани анализи се изпращат за обработка. Това е едва началото на един дълъг процес, който преминава през няколко етапа до постигане на желаното качество.

 

В кафената индустрия е известно, че печенето е виртуозното изкуство, което позволява на ароматите да се отключат и да се слеят в една феерия. За целта Carraro използват висококачествени машини, които пекат зърната бавно, което прави протичащите химични процеси оптимално естествени. Малката им тайна е, че след този етап кафето се оставя да отлежи в специални силози, където процесите продължават да действат без човешка намеса. Вече изчистените и отлежали кафеените зърна са готови за мелене и пакетиране. Системата за дълготрайно съхранение е разработена от самия син на господин Караро – Марио, който измисля вакуумната и консервната опаковка, използвана и до ден днешен. По този начин ароматът се запазва продължително във времето, свеж и непроменен. Различните видове, форми и грамажи на опаковките са предвидени и изработени спрямо нуждите и желанията на клиентите. Компанията Carraro държи всеки етап да бъде проследяван и контролиран до най-малки детайли, за да може крайният продукт да бъде близък до съвършенството. Благодарение на този си устрем марката се радва на „Сертификата си за качество“, който е съобразен с изискванията на UNI EN ISO 9001:2008.

Този ентусиазъм и непрекъснато търсене на оптималното качество са продиктувани от любопитната история на Caffe Carraro, която започва през 1896 г. Тогава безизвестният собственик на малка бакалия в град Скио, Италия решил да разшири бизнеса си като започне да продава домашно изпечено кафе. Неговата техника била съвсем опростена поради липсата на технологична мощност, но въпреки това скромната му идея прераснала в индустрия, която неговият син – Марио разработвал и през 1927 г. открил малка фабрика. Не след дълго време през 1962 г., вече станал горд собственик на голям завод с производствен капацитет 200 тона за година. През деветдесетте година на миналия век Caffe Carraro вече се е превърнала в търсената марка в Италия и започва да бъде разпространявано и в части от Европа. Настъпва промяна и освен в баровете и заведенията, Carraro вече е и част от хранително-вкусовият сектор. 1999 г. е запомняща се в исторически план за компанията, защото отваря врати и огромният завод, които има възможност да произвежда до 10 000 тона кафе за година. За 2009 г. те успяват да достигнат 4 500 тона, което ги изтласква в челните позиции и започват мащабно да навлизат в целия свят.

Стремежът да бъдат първи и най-добри не им пречи да бъдат и съпричастни с проблемите на страните от третия свят. Fairtrade/Transfair е лицензия, която поставена към логото показва, че марката  гарантира своята съпричастност и се ангажира да им помага. Това е символ и за коректна пазарна търговия. Социалната отговорност на Carraro е дълбоко застъпена в тяхната политика,  това е и причината да участват в общ проект с АВО за експресно информиране на онкологично болните.

Вижте също:

Марки и класове на кафе Караро

Caffe Carraro маркетинг

Караро продукти и цени

www.caffecarraro.it

 

Сподели тази статия!
2 Comments
  1. n.starshov 03.08.2012 at 19:57

    Пил съм го в Италия и там ми направи впечатление, радвам се, че го има и в България.

  2. Petar 04.08.2012 at 21:51

    В кафенето в квартала смениха кафето с тази марка и искам да кажа, че е много по-добро!

Leave a Comment