Кафе културата по света

Кафе културата по света

Сподели тази статия!

В менюто на някои кафенета има по десет разновидности на кафето. Но само ако знаете колко още много различни начини да пиете своето кафе съществуват по света… Ето няколко от тях.

kafe-de-ola-kafe-kulturaКафе де Ола, Мексико

Мексиканците са ценители не само на добрата текила, но и на добре приготвеното кафе. Традицията повелява кафето да се свари в глинен съд, който придава допълнителен земен вкус на напитката. При варенето се добавя канела и типичата за Латинска Америка нерафинирана захар пилонсило.

yuan-yang-kafe-hong-kong2Юан Янг, Хонг Конг

Защо да избирате между кафе и чай, когато може да имате и двете заедно? Популярната кафе напитка в Хонг Конг смесва аромата на кафето с традиционен млечен чай, а няколко кубчета лед го превръщат в перфектния начин да се разхладите в субтропичния Хонг Конг или където и да е по света.

espresso-romano-kafe-italiaЕспресо Романо, Италия

Освен популярните разновидности на кафето като капучино, макиато и лате, италианците обичат да сервират еспресето си и с лимон. Преди да пуснете резънчето лимон в кафето, намажете ръба на чашата с него – лимонът допълнително акцентира вкуса на кафето.

yaicheno-kapuchino-vietnamЯйчено капучино, Виетнам

Навярно странната за европееца комбинация е любима на виетнамците. Опитайте и вие богатия вкус на виетнамското капучино – разбийте жълтък и подсладеното кондензирано мляко, след което добавете към сместа и свареното кафе.

kafe-touba-senegalТуба кафе, Сенегал

Традиционната кафе напитка в Сенегал се приготвя със зърна от селим (или още Африканска чушка) и карамфил. Африканската чушка, заедно с карамфила и други подправки, се добавят при печенето и смилането на кафето. В миналото напитката е била основна част от церемонии и ритуали, но в днешни дни е достъпна за всички.

Сподели тази статия!
0 Comment

Leave a Comment