Coffee smell

Красота, здраве и релакс с чаша ароматно кафе ..

Сподели тази статия!

Coffee smellВсички обичаме кафе, но защо? Задавали ли сте си въпроса защо пиете кафе, а не чай сутрин? А следобяд? А след вечеря? В останалата част на деня? Според учените се пристрастяваме към кафето заради аромата му, не вкуса. Най-вероятно са прави, особено като се вземе предвид факта, че доста от нас пият кафето си с мляко или захар, та някой дори и с мед.

Крайният резултат за миризмата на любимата ни напитка обаче зависи предимно от това кога е изпечено и смляно. Смилането на зърното ускорява процеса по промяна миризмата на зърната, което се усилва в пъти веднага след като е изпечено. Според производителите най-добрият вариант, отговарящ на претенциите на потребителите, е кафето в капсули. То е в идеална дозировка, което ни помага и да не прекаляваме, за да засилим усещанията си.

Интересен факт около кафето е, че освен за освежаване и добро начало на деня се използва и в козметикCoffee massageата, като голяма част от подхранващите продукти за тяло имат не малко съдържание на кафе. Известни са множество лесни рецепти за красота, включващи кафе: за естествено и бързо придобиване на тен; като скраб за тяло – изключително омекотяване и почистване на кожата; маска за лице – за здрава и еластична кожа; маска за коса, като я подхранва, прави я по-мека, здрава и блестяща.

Освен за красота в домашни условия и разсънване, кафето се използва и за поддържане на здравето, особено като добавим каничка мляко към него. Според проучване в Харвард, жените, които пият кафето си с мляко, са по-малко депресирани от тези, които предпочитат чай. Една чаша ароматна напитка с мляко помага и като лекарство срещу махмурлука, като прогонва моментално досадното главоболие.

Да не пропускаме и факта, че кафето е един от най-мощните антиоксиданти, което помага за предотвратяване бързото стареене на кожата, и ни гарантира млада и здрава кожа.

Хората са казали: Пийте кафе за по-дълъг и здрав живот!

 

Сподели тази статия!
0 Comment

Leave a Comment