coffee_filter

Любопитни идеи за кафето и неговото използване

Сподели тази статия!

coffee_filterВ тази статия ще ви предложа няколко интересни идеи за какво да използване филтрите за кафе и самите кафе зърна.

Във всеки момент ние се натъкваме на идеи, които обикновено не хрумват на повечето хора, но са наистина страхотни. Ето няколко съвета относно използването на филтри за кафе … Да, общ филтър кафе. Макар да не е нещо, за което ние обикновено мислим да използваме за различни цели, бяхме изненадани, когато открихме многото страхотни идеи и уникални начини да ги използваме. Филтрите за кафе-машини са много гъвкави и много евтини. Могат да се използват за:

 1. За почистване на стъкла, огледала и хром. Кафе – филтрите не са мъхести и оставят повърхността бляскава.
 2. Ако счупим корк при отваряне на бутилка вино може да филтрираме виното през филтър за кафе.
 3. Рециклирайте маслото за пържене. След приключване на пърженето, минете със сито облицовано с филтър за кафе.
 4. Поставете няколко филтъра в една чиния и поставете пържения бекон, пържени картофи, пилешки хапки на тях. Просмуква цялата мазнина.
 5. Сложете сода в кафе филтър и го поставете в обувките или килер за усвояване или предотвратяване на миризми.
 6. Използва се за еднократна употреба — купа за пуканки, чипс и други.
 7. Използвайте ги, за да покълнат семената. Просто навлажнете филтър кафе, сложете семена вътре, сгънете го и го поставете в найлонова торбичка, докато те израстват.
 8. Използвайте филтър като лесна подкрепа за бродиране или на меките тъкани.
 9. Могат да бъдат използвани и за украса, като направим розичка от кафе – филтър.

coffee_brushesПредлагаме ви и още няколко интересни идеи за използването на кафето:

 • Може да бъде използвано за украса при коледните играчки. Вземете стъклена куха топка и я напълнете с кафе зърна. Сложете някоя красива панделка и готово :) Имате си нова, ароматно ухаеща топка за елхата.

 • Кафе зърната могат да бъдат използвани и за украса. Като пример ви предлагаме вместо декоративни камъчета да напълните стъклената купа, в която държите четки за гримиране или офис принадлежности (химикалки, моливи..) с кафе зърна. Така цялата ви стая ще ухае приятно, докато работите или се разкрасявате.
 • Както знаете кафето на зърна се използва и в ароматерапията. Чудесна идея за любители на ароматната напитка, романтиката и свещите е стъклените ви свещници да бъдат напълнени с кафе и отгоре да се поставят свещите. Това придава един по хубав и наистина ароматен завършен на вашият ден.

Очаквайте още интересни приложения на кафето :)

 

Сподели тази статия!
0 Comment

Leave a Comment