nescafe-frappe

За NESCAFE Frappe и две нестандартни рецепти

Сподели тази статия!

nescafe-frappeМожете ли да си представите един слънчев топъл ден, аромат на кафе, звън на лед, наслада за сетивата и приятна компания на любим човек? Ние определено си го представяме и веднага задаваме въпроса: Бяло или черно? Точно така, днешният текст е посветен на любимата на мнозина напитка – Nescafe Frappe (Нескафе Фрапе). Любима, защото е много подходяща за горещите дни, когато феновете на кафето го предпочитат студено.

 

nescafe-frappe-founder-dimitris-vakondiosИ така историята на тази напитка започва през далечната 1957 година, в Гърция и по точно на панаира в Солун, когато Димитрис Вакондиос, служител на компанията Нестле, не успял да намери топла вода, за да се наслади на чаша Nescafe. В същия този ден, Нестле представя нова шоколадова напитка за деца, която ставала готова за консумация при смесването с мляко и разбиването в шейкър. Така на него му дошла идеята да разтвори Nescafe в студена вода с помощта на шейкър. И воала – родила се идеята за студено Nescafe, което до ден днешен печели все повече фенове.

nescafe-frappe-athensЗа изненада или не, тази напитка държи челни позиции по популярност именно в Гърция и Кипър. Дори фрапето бива назовавано като националното кафе на Гърция. В близката ни съседка обичат да го пият черно, с много захар или без, а именно в Кипър най-често можете да срещнете бялото фрапе. Днес различните заведения сервират Nescafe Frappe по различен начин, някои добавят топка сладолед вместо мляко, например. Интересното е, че в България можеш да се насладиш на Nescafe Frappe, направено с кола. Това несъмнено придава съвсем различен вкус, но пък някои хора го намират за освежаващо. Каквито и съставки да добавяме към Nescafe Frappe истината е, че магията му се крие в гъстата пяна. Впрочем, хубавата и гъста пяна е и показателят за добре направеното фрапе. А причината да се получава тази кремообразна консистенция е в по-ниското съдържание на мазнини в инстантното кафе.

nescafe-frappe-cocktailsВъображението на мнозина не се изчерпва само с традиционните рецепти, затова за да подсладим денят ви, решихме да ви споделим и две интересни рецепти за по-нестандартно Nescafe Frappe – с аромат на банан и круша. Необходимите съставки за бананово Nescafe Frappe са 2 с. л. (5 гр.) NESCAFE CLASSIC, 1-2 парчета банан, 2 с. л. подсладено какао, 1/4 чаша кондензирано мляко. Всичко това се разбива в блендер, добавя се натрошен лед, сламка и малко вдъхновение. За любителите на крушите, ето и необходимите съставки за Nescafe Frappe с круша – 2 с. л.  (5 гр.) NESCAFE CLASSIC, 2 с. л. захар, 180 мл. вода, 4 с.л. сок от круши, 2 с. л. сметана и натрошен лед. Отново сместа се обърква със шейкър или блендер.

 

И така, която и рецепта да изберете, ви препоръчваме да й се насладите навън, под звуците на някой летен хит. Кой знае, може и така да усетите полъха на морето и невероятното настроение, което създава Nescafe Frappe.

Вижте също:

Още за студените напитки с марка NESCAFE

Онлайн поръчки NESCAFE продукти

 

Сподели тази статия!
0 Comment

Leave a Comment