kafe-exfoliant-lice-neobichaini-prilojenia

5 полезни приложения на кафето

Сподели тази статия!

Охладено на плажа, горещо пред камината, дълго с приятели, късо преди работа… като ароматизатор за дома? Да, съвсем правилно прочетохте. Освен че е любимата на всички напитка, кафето има и редица изненадващи полезни приложения. Свикнали сме да четем всевъзможни домашни рецепти и съвети за практическата употреба на меда, лимоните, банановите кори и какво ли още не. А ето и пет различни полезни и и натурални приложения на кафето у дома, и навън.

kafe-kompost-neobichaino-prilojenieВ градината

Събирането на компост става все по-популярно в домакинствата по цял свят. А ако добавите малко кафе към вашия компост, то ще увеличи бактериите, нужни за засилване на процеса на разграждане. Кафето е и прекрасен начин да наторите почвата във вашата градина. Добавете една чаша смляно кафе в почвата около корените на растението и го заровете добре сред останалат пръст. Така вашето цвете или зеленчук ще живне, точно както и вие след сутрешната си чаша кафе.

kafe-marinata-meso-neobichaini-prilojeniaПодправка за месо

Има хора, които обичат да пият кафе дори и след вечеря. Но не всички знаят, че кафето може да се използва и за приготвянето на храни. Едно от тези приложения е като подправка за месо. Добавете стрити кафе зърна към подправките, с които овкусявате маринатата за своите пържоли или пиле. Оставете маринатата само за половин час, след което сгответе месото по свой вкус и се насладете на невероятния аромат.

 

Освежител за уста

След един пълноценен обяд, чаша еспресо е винаги добре дошла. Но защо не допълните ритуала и с няколко прясни зърна кафе. Оказва се, че кафето във формата на зърна е прекрасен естествен освежител за уста. За разлика от дъвките, повечето от които съдържат аспартам, едно зрънце кафе под езика е полезен и натурален начин да освежите дъха си. Бързо и здравословно!

kafe-chistene-sudove-neobichaini-prilojeniaЗа чистене на съдове

Упорити мазни или засъхнали петна по вашите съдове? Това не е началото на реклама за препарат за чистене. Всъщност може да се справите с упоритите петна и с помощта на смляно кафе. Не изхвърляйте вече използваното кафе от машината, а го запазете. Поръсете мръсните съдове с малко от вече употребенето кафе и минете с обикновена гъбичка за чистене. Само след секунди ще имате желания резултат.

kafe-exfoliant-lice-neobichaini-prilojenia2Като ексфолиант за лице

Смляното кафе е достатъчно твърдо, за да ексфолира мъртвите клетки, и достатъчно меко, за да се използва по кожата на лицето. Нанесете малко навлажнено смляно кафе и нежно разтрийте кожата за трийсетина секунди. След това изплакнете и се насладете на събуждането на своето лице.

Сподели тази статия!
0 Comment

Leave a Comment