Harney&Sons

Harney & Sons – от чаша чай до американската мечта

Сподели тази статия!

Джон ХарниИстория

В началото на 80-те в Салисбъри, Кънектикът, Джон Харни – собственик на малък хотел на историческа тематика – започнал да се интересува усилено от изкуството на чая. Вдъхновен от свой приятел дребен производител на чай, Харни започнал да произвежда напитката в мазето на хотела си през 1983г. Джон започнал да експериментира и да сервира чай на гостите си, а те се връщали за още и още от ароматните му предолжения. Окуражен от клиентите си, Джон купил бизнеса на своя приятел, превръщайки го в една от най-известните компании за чай в света.

Джон никога не си е и представял, че домашният му бизнес ще се разрастне до настоящите си размери. Harney & Sons е с централно управление в Ню Йорк, 90 000 квадратни фута складово пространство, над 155 служителя. Шестте различни вида чай, които Джон Харни е предлагал на своите гости в хотела, сега са се разрастнали до над 300 оригинални вида чай, които компанията създава сама от начало до край. Въпреки невероятния си успех, Harney & Sons не са отстъпили от обещанието, което правят към клиентите си преди повече от 30 години – да създават най-добрия чай. Нещо повече – компанията продължава да е семеен бизнес. Вече три поколения Харни обикалят света в търсене на най-интересните и завладяващи съставки за чай.

Семейство Харни

Джон Харни запазва скромно отношение към своя професионален опит в производството на чай. Той споделя, че има две правила, които няма как да бъдат игнорирани, независимо дали приготвяш Египетска лайка или индийски чай. Първо – водата винаги трябва да е яростно завряла. “Яростната” точка на кипене за Джон Харни е точно 212 градуса по Фаренхайт (100 Целзий). Второто правило е чаят винаги да се запари за 5 минути, нито повече, нито по-малко. Е, с $30 млн ежегодни продажби, навярно Джон Харни знае най-добре как се приготвя най-вкусния чай.

Продуктова гама на Harney and sonsHarney and sons в България

От 2015 г. производителят се представлява в България от Геник кафе решения ООД. Разберете повече за предлаганите у нас продукти с марката Harney and sons

Сподели тази статия!
0 Comment

Leave a Comment