NESCAFE® Dolce Gusto®

nescafe-dolce-gusto-logoИстория и разпространение

NESCAFE® Dolce Gusto® (Нескафе Долче Густо) се появява като кафе система на компанията Нескафе през 2006 година. Кафе машината се отличава от всички останали както с иновативния си дизайн, така и с технологията за приготвяне на кафето. Това е единствената single-cup кафе машина, с която приготвянето на перфектно кафе е изключително лесно и бързо и осигурява винаги плътна, млечна пяна. Използват се специално разработени за Нескафе Долче Густо таблетки (капсули). Любопитното при тях е, че не съдържат разтворимо кафе, а печени и смляни кафе зърна от най-добрата Арабика. Уникалността на кафе машината Нескафе Долче Густо е постигната благодарение на отличното съчетание на дългогодишния опит и уменията на специалистите на марката Нескафе в производството на кафе и иновативността и ноу-хау на KRUPS® – един от водещите производители на кафе и машини за еспресо.

Капсулите за Нескафе Долче Густо се различават от останалите, които се предлагат на пазара, по своята форма, технологията за херметизиране на кафето, и 15-те бара налягане, които преминават през всяка капсула, за да се получи чаша от най-доброто ароматно кафе.

След години на интензивни проучвания и развитие, с цел да се осигури перфектно качество, през 2007 година Нескафе Долче Густо навлиза на пазара в Европа. Машините Нескафе Долче Густо добиват все по-голяма популярност и днес вече се предлагат в над 15 страни в целия свят, сред които и България.

От Нестле са убедени, че кафе системата Нескафе Долче Густо е уникална по своята същност, защото с нея може да се приготви най-висококачествено кафе, по-добро от всички други, предлагани на пазара, както и от това, приготвено от всяка друга домашна машина. И обещават истинска наслада, независимо от вашия избор и предпочитания за вида кафе, което искате да си приготвите.

Нескафе Долче Густо в България. Продукти, реклама и комуникация

На българския пазар различните видове капсули Нескафе Долче Густо са сред най-добрите капсули, които любителите на ароматната напитка могат да опитат. С тях всеки в домашни условия, бързо и лесно, може да направи любимата си напитка, в зависимост от моментното си желание: гореща, хладка, чиста, с мляко или по специална рецепта.

Пазарно позициониране

Капсулите се предлагат в основните търговски вериги: Метро, Била, Фантастико и т.н. От скоро потребителите могат да поръчват и онлайн капсули NESCAFE Dolce Gusto, спестявайки по този начин време и средства.

Видове капсули

На пазара се предлага голямо разнообразие както на видовете кафе, така и на кафе машините Нескафе Долче Густо.

Mocha – Отлично съчетание на тъмен вкус на кафе и богат аромат на шоколад, на което не може да се устои.

Cortado Espresso Macchiato – Силно кафе с лек млечен нюанс в невероятна хармония на мек и интензивен вкус.

Nestea – Студен чай за летните месеци, с приятен и свеж вкус на праскова и деликатна пяна.

Espresso Buondi – Изискан еспресо вкус, познат на всички любители от добрите кафенета.

Espresso Barista – Богато, балансирано, силно еспресо, с вкусен, плътен каймак, много приятен аромат и изтънчен послевкус. Предназначено за ценителите на класическото италианско еспресо.

Espresso и Espresso Decaffeinato – Интензивен и плътен аромат с гладък крема слой, който помага за задържането на невероятните аромати на кафето.

Cafe Lungo – Дълго, наситено кафе с богат аромат и гладък каймак. Разновидности: Cafe Lungo Mild и Cafe Lungo безкофеиново.

Cappuccino – Богато еспресо, обогатено с вкусна, млечна пяна, която задържа топлината на кафето като „качулка” (сappuccino в превод означава „качулка”) и Cappuccino Light – богато еспресо с ниска масленост.

Espresso Intenso – Наричат го големия брат на чистото, късо кафе, изключително ароматно, с възможно най-добрия крема слой.

Espresso Ristretto – Късо и черно, богато и ароматно кафе.

Cappuccino Ice – Ледено кафе, получено от невероятно вкусен микс на кремообразно мляко и плътно еспресо.

Latte Macchiato (в превод „обагрено мляко”) – Мляко с много добре разбита пяна, леко подсладено със слой гладко, плътно еспресо; Latte Macchiato без захар – За тези, които предпочитат ниската подсладеност; и Latte Macchiato Light – С ниска масленост.

Chococino – Богат на вкус горещ шоколад с деликатен слой млечна пяна, приготвен от специално подбрани фини какаови зърна.

 

Кафе машини:

NESCAFE® Dolce Gusto® Melody II, NESCAFE® Dolce Gusto® Circolo, NESCAFE® Dolce Gusto® Piccolo.

 

Нескафе Долче Густо има добре развита система от комуникационни материали, които подпомагат марката и нейното запомняне и предпочитане от любителите на кафеената напитка. Предлагат се стъклени и порцеланови чаши за кафе, метални поставки за съхранение на капсули и други аксесоари.

0 Comment

Leave a Comment