Мляно кафе в патентовани капсули

Патентовани капсулни системи

Сподели тази статия!

Преди повече от 30 години, през 1986г. швейцарският инженер Ерик Фавре създава Nespresso – кафе система, използваща капсули за приготвянето на еспресо. Съдаването на капсулната система поставя революция в света на кафе машините. От този момент нататък вече е възможно и достъпно финансово всеки да пие кафе, чието качество граничи с това на приготвена от бариста напитка.

Впоследствие и други фирми патентоват свои капсулни кафе системи. На американския пазар един от лидерите е Keurig Green Mountain с тяхната система за кафе капсули K-cup. Друг американски и световен лидер, колосалът Kraft пък създава Tassimo през 2004.

Nescafe Dolce Gusto е серия машини за кафе капсули, лансирани от Nestle през 2006г. За разлика от системата Nespresso, капсулите за Dolce Gusto са далеч по-популярни и лесно достъпни в магазинната мрежа. Самата машина е с доста иновативен дизайн, което допълнително допринася за усещането, че пиеш кафе приготвено в елитен ресторант в комфорта на собствения си дом.

Италианският първенец в кафе производството Lavazza също създава своя капсулна кафе система A Modo Mio в края на 2007г. Кафе системата бързо става популярна в Италия и по света, предлагайки няколко различни изискани кафе бленда.

Всички тези кафе системи биват патентовани от своите компании производители с една ясна цел – машините им да се ползват само с капсули собствено производство и така продажбите и приходите да се запазят в границите на компанията. За щастие на мнозина обаче, всички тези патенти имат своя срок на годност и веднъж изтекли и други кафе производители имат право да произвеждат кафе капсули, съвместими с тях. Така например, италианският производител Carraro от скоро предлага на световния пазар капсули съвместими с Долче густо. За всички любители на Carraro, които притежават система A Modo Mio – Carraro предлага кафе капсули съвместими с А модо мио.

Капсулните системи продължават да бъдат предпочитаният начин за приготвяне на кафе за милиони хора и бизнеси по света. Независимо каква машина изберете и какво е предпочитаното от вас кафе за нея – капсулните системи са лесен и удобен начин да се сдобиете с перфектна чаша еспресо за секунди — както у дома, така и в офиса.

Сподели тази статия!
0 Comment