bezkofeionovo kafe

Полезно ли е безкофеиновото кафе? Отговорът е „ДА“

Сподели тази статия!

bezkofeionovo kafeАко по някаква причина искате да спрете да пиете кафе или поне да намалите неговия прием, но да си запазите удоволствието от неговия неустоим аромат и завладяващ вкус, добро решение е безкофеиновото кафе. Не си мислете, че думата „безкофеиново” ще отнеме от магията на кафето, с която сте свикнали. Оказва се, че в това кафе не само вълшебството на вкуса остава живо, но към него се прибавят и някои допълнителни бонуси. Първото негово предимство ще зарадва най-суетните по отношение на своето остаряване – безкофеиновото кафе предпазва от ранно стареене, а и от различни инфекции. Причината е в съдържанието на същото количество антиоксиданти, като в обикновеното кафе.

А ако се притеснявате от пристрастяване, до което може да ви доведе кофеинът в кафето, отново вашето решение е безкофеиновото кафе, което освен това ще ви осигури приемането на допълнително калций, витамин В и магнезий. Безкофеиново кафе могат да си позволят и жените в напреднала бременност и кърмачките, за които кафеената напитка е една от малкото останали им наслади през този период.

А за тези, които се чудят доколко безвреден е процесът на декофеинизация чрез химикали, също вече има успокоение – бразилски учени са открили естествен сорт безкофеиново кафе. То спада към видовете Арабика, които са известни със слабото си съдържание на кофеин. И така каквото и да си мислите, магията е на ваша страна – оставете се без предразсъдъци на насладата от чаша безкофеиново кафе и така то със сигурност ще ви повлияе благотворно.

 

Сподели тази статия!
0 Comment

Leave a Comment